Hopp til innhold
Du er her: Forsiden Aktuelt Høringer Auksjonen i 1800 MHz-båndet utsettes – høring om innplasseringsauksjon
Sist oppdatert

Auksjonen i 1800 MHz-båndet utsettes – høring om innplasseringsauksjon

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sender forslag til utforming av en innplasseringsauksjon, som skal inngå i auksjonen av 1800 MHz-båndet, på offentlig høring. Fristen for innspill er 30. oktober 2015. Ny dato for auksjonsstart er 25. november 2015.

Samferdselsdepartementet (SD) har behandlet en anmodning om å endre auksjonsreglene, og har besluttet at vinnere i auksjonen skal få minst fire uker til å forhandle om plassering. Dersom aktørene ikke kommer til enighet innen fristen vil innplassering skje ved auksjon. SD har bedt Nkom om å utforme de konkrete reglene for innplasseringsrunden som skal erstatte punkt 10.4 i auksjonsreglene av 15. juli 2015.

Nkom foreslår en lukket førsteprisauksjon for innplasseringsrunden. Innspill til høringen kan sendes på e-post på norsk eller engelsk til 1800mhz-auksjon@nkom.no med kopi til vsk@nkom.no innen fredag 30. oktober 2015. Endelige auksjonsregler vil bli fastsatt etter høringen og forventes offentliggjort 9. november 2015. En tentativ tidsplan for øvrige frister frem mot auksjonen er nå tilgjengelig på auksjonens nettsider.